De verkiezingsuitslag

Afgelopen maandag 21 maart 2022 heeft het centraal stembureau in Uithuizen de definitieve uitslag van de raadsverkiezingen voor de gemeente Het Hogeland vastgesteld. Wij hebben 2147 stemmen gekregen, 10% van het totaal aantal stemmen. Dit is voldoende om in aanmerking te komen voor 3 raadszetels in de gemeente Het Hogeland. Wij denken zelf dat het BBB bondgenootschap ook heeft bijgedragen aan deze uitslag.

Deze verkiezingsuitslag is voor ons een fantastisch resultaat. Het aantal behaalde raadszetels (3) was voor ons buiten verwachting maar ook de verdeling van de raadszetels onder de kandidaten kwam voor ons onverwacht. Maar liefst 2 kandidaten van Hogeland Lokaal Centraal, namelijk Anouck Schutter (4) en Bert Schaap (10) kregen meer stemmen dan de voorkeursdrempel van 186 stemmen, respectievelijk 270 en 227 stemmen. Beide voorgenoemde kandidaten hebben daarna tijd gekregen om na te kunnen denken over deze verkiezingsuitslag en de keuze tot het aanvaarden van de benoeming tot gemeenteraadslid.

Lijstduwer Bert Schaap heeft na beraad besloten om de benoeming te aanvaarden. Maar Anouck Schutter heeft besloten om van het raadslidmaatschap af te zien, voor haar reactie is onderstaand artikel te raadplegen:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/907177/anouck-schutter-20-bedankt-voor-raadslidmaatschap-het-hogeland-voel-me-overvallen

Nico Werkman heeft zich als nummer 2 van onze kandidatenlijst bereid gevonden om deze plek in te nemen als gemeenteraadslid. Dat betekent dat de kandidaten die voor ons zitting zullen nemen in de gemeenteraad van het Hogeland zullen zijn:

  • Rolf van Bruggen
  • Nico Werkman
  • Bert Schaap

Wij willen de kiezers bedanken voor het vertrouwen dat zij aan ons hebben gegeven. Wij gaan voor de komende 4 jaar met deze nieuwe fractie proberen om dit goede resultaat te verzilveren in beleid wat de inwoners van de gemeente Het Hogeland ten goede komt.